Wietnamska zupa PHO bulion w kostce do ekspresowego przygotowania tej słynnej wietnamskiej zupy z makaronem ryżowym. Paczka zawiera 4 kostki wystarczające na przygotowanie 2 litrów zupy. Składniki: sól, cukier, przyprawy (cebula, czosnek, anyż, cynamon, goździki, imbir, czarny pieprz), wzmacniacz smaku: glutaminian sodu. Produkcja: Wietnam.
ZUPA PHO PRZEPIS
SKŁADNIKI:
2 kostki zupy Pho w kostce
1 litr wody lub niesolonego bulionu wołowego
1 cebula, grubo posiekana
300g wołowiny, pociętej w cieniutkie plasterki
200g makaronu ryżowego
50g kiełków fasoli mung
Do przybrania (opcjonalnie):
świeża bazylia
kolendra
limonka
posiekana papryczka chili
PRZYGOTOWANIE:
1. Do garnka wlać wodę lub bulion, dodać kostki Pho i posiekaną cebulę. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 5 minut.
2. Dodać cieniutko pociętą wołowinę gotować krótko, wyjąć ugotowaną lub lekko surową wołowinę z zupy i odłożyć na talerz.
3. W misce lub na talerzu położyć ugotowany makaron ryżowy, na nim położyć wołowinę a następnie zalać zupą. Opcjonalnie przybrać bazylią, kolendrą, limonką, posiekanym chili.