Wasabi prawdziwe Kona Wasabi
Wasabi prawdziwe KONA WASABI w proszku. Po rozmieszaniu z ciepłą woda uzyskujemy pastę wasabi. Wasabi to zielony, ostry japoński chrzan, niezbędny dodatek do sushi, stosowany także jako składnik japońskich dań.
Od dawna japońscy specjaliści próbowali sproszkować prawdziwe wasabi tak by mogło podróżować w odległe zakątki świata (świeże wasabi bardzo szybko się psuje) ale wszystkie próby kończyły się niepowodzeniem, po sproszkowaniu wasabi całkowicie traciło swój smak. Firma KINJIRUSHI, japoński lider w przetwórstwie wasabi rozpoczął pracę nad specjalną odmianą chrzanu (chrzan dobrze zachowuje smak po sproszkowaniu), który mógłby w najlepszy możliwy sposób oddać smak prawdziwego wasabi. W wyniku tych prac powstała specjalna, opatentowana odmiana chrzanu, uprawiana wyłącznie w Hokkaido w Japonii, dzięki której w końcu udało się uzyskać sproszkowany produkt, który po rekonstytucji (zmieszaniu z wodą) maksymalnie oddaje smak prawdziwego japońskiego wasabi.
Wysokiej jakości oryginalny, w pełni naturalny produkt, który nie zawiera żadnych syntetycznych dodatków. Jest to jedyny taki produkt na rynku. Składniki: chrzan, musztarda, ekstrakt z gorczycy, spirulina. Produkcja: Japonia.
PRZYGOTOWANIE:
1 porcję wasabi w proszku rozmieszać z 3/4 porcji ciepłej wody (4 łyżeczki wasabi na 3 łyżeczki wody).