Kuchnia tajska znana jest z oryginalnych i aromatycznych dań, których fundamentem są przyprawy. Niewielka ilość tajskiej pasty curry żółtej zupełnie odmieni walory smakowe serwowanego posiłku. Jej głównym składnikiem jest trawa cytrynowa, dzięki czemu nie jest tak ostra i wyrazista, jak wariant zielony. Świetnie nada się dla miłośników niepowtarzalnych aromatów kuchni azjatyckiej, ale przeciwników palącej w gardle, pikantnej papryczki. Sprawdzi się jako zamiennik ostrych past bądź podstawa dań przygotowywanych na bazie mleka kokosowego z dodatkiem sosu rybnego, brązowego cukru lub chętnie wybieranego w kuchni tajskiej cukru palmowego. Składniki pasty Cock: chili czerwone 20%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kmin, ziarno kolendry, cynamon. Pasta produkowana w Tajlandii swoim smakiem i aromatem zabiera w podróż kolorowej Azji.
Tajska pasta curry żółta COCK 400g
17,90 zł brutto
Mniej ostra pasta curry, której głównym składnikiem jest trawa cytrynowa, dobry wybór dla osób, które chcą spróbować tajskich smaków a niezbyt dobrze znoszą nadmierną ostrość. Można ją używać jako mniej ostry zamiennik pasty zielonej i czerwonej a także w przepisach dedykowanych. Używa się ją do przygotowania tajskich dań curry, najczęściej w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem lub cukrem palmowym. Produkcja: Tajlandia.
Na stanie
Waga | 0,47 kg |
---|---|
SUPER CENA! | |
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ! | |
ORYGINALNE TAJSKIE! | |
100% NATURALNE SKŁADNIKI! |