Przejdź do treści

Tajska pasta curry żółta COCK 50g

4,50  brutto

Tajska pasta curry żółta do mniej ostrych dań kuchni tajskiej.

Nadająca się do dań z ryb, drobiu połączonymi z warzywami czy owocami.

 

Na stanie

Najłagodniejsza pasta curry, której głównym składnikiem jest trawa cytrynowa, dobry wybór dla osób, które chcą spróbować tajskich smaków, a niezbyt dobrze znoszą nadmierną ostrość. Można ją używać jako mniej ostry zamiennik pasty zielonej i czerwonej, a także w przepisach dedykowanych. Pastę tą używa się do przygotowania tajskich dań curry, najczęściej w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem lub cukrem palmowym. Mała porcja dla osób sporadycznie wykonujących dania tajskie.

Składniki: suszone czerwone chili(20%), szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kmin w proszku, kolendra, cynamon. Produkcja: Tajlandia.

Wygodne opakowanie 50 gramowe do przygotowania jednego dania.

Waga 0,05 kg

Może spodoba się również…