Uniwersalność zastosowania niektórych produktów orientalnych sprawia, że cieszą się one popularnością wśród wielu klientów. Jedną z opcji jest między innymi czerwona pasta curry COCK, nieco delikatniejsza w smaku niż odmiana zielona. To właśnie pewne umiarkowanie ostrości powoduje, że spotyka się z uznaniem miłośników kuchni tajskiej. Dzięki niej można przygotować tradycyjne curry, jak również tofu czy marynowane mięso. Trzeba podkreślić, że najpopularniejsze zestawienie składników obejmuje połączenie pasty z: cukrem palmowym, sosem rybnym i mlekiem kokosowym. Proponowany przez nas produkt zawiera w składzie m.in.: kmin, kolendrę, galangal, kaffir, sól, szalotkę, czosnek, trawę cytrynową i oczywiście chili. Pasta podkreśli smak wielu dań, ograniczając też nieco mniej przyjemny zapach potraw rybnych.
Składniki: czerwone chili suszone (28%), trawa cytrynowa, czosnek, szalotki, sól, skórka limonki kaffir, galangal, ziarno kolendry, kmin, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
Produkcja: Tajlandia