Sos z czarnego pieprzu LEE KUM KEE 350g to znakomity przeznaczony do przyprawiania steków i innych mięs od renomowanego producenta z Honkongu firmy LEE KUM KEE. Przygotowanie steku przy użyciu tego sosu jest dziecinnie proste a efekt zadziwiający. Składniki: woda, cukier, czosnek, sos sojowy (woda, soja, sól, pszenica, syrop glukozowo-fruktozowy), sól, koncentrat pomidorowy, ekstrakt z drożdży, czarny pieprz (4%), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej sojowy, barwniki (karmel E150c), reg. kwasowości (kwas cytrynowy), wzmacniacze smaku (E631, E627). Produkcja: Chiny.
STEK Z CZARNYM PIEPRZEM
Przygotowanie: Stek z polędwicy wołowej (ok. 200g) smażyć na patelni na oleju ok. 5 min (lub do pożądanego stopnia wysmażenia). W oddzielnym naczyniu podgrzać 3 łyżki sosu z czarnego pieprzu wymieszanego z 2-3 łyżkami wody, podgrzanym sosem polać usmażony stek (porcja dla 1 osoby).