Przejdź do treści

Sos z chili i czosnku LEE KUM KEE 368g

19,50  brutto

Sos z chili i czosnku LEE KUM KEE 368g najwyższej jakości sos renomowanego producenta z Hongkongu. Używany głównie do dań typu stir-fry, duszonych i gotowanych na parze. Nadaje daniom ostrości, słoności i czosnkowego smaku. Produkcja: Chiny.

Na stanie

Sos z chili i czosnku LEE KUM KEE 368g najwyższej jakości sos renomowanego producenta z Hongkongu. Używany głównie do dań typu stir-fry, duszonych i gotowanych na parze. Nadaje daniom ostrości, słoności i czosnkowego smaku. Składniki:  solone papryczki chili (59%), woda, cukier, ocet ryżowy, czosnek, modyfikowana skrobia kukurydziana, regulator kwasowości (kwas octowy). Może zawierać śladowe ilości sezamu i orzeszków ziemnych. Produkcja: Chiny.


KURCZAK STIR-FRY Z SOSEM Z CHILI I CZOSNKU

Dla 2 osób
Czas marynowania: 20 min.
Czas przygotowania: 10 min.

Składniki:
300g piersi z kurczaka, pociętej w kostkę 2x2cm
1/2 papryki zielonej, pociętej w kostkę
1/2 papryki czerwonej, pociętej w kostkę
3 łyżki sosu chili z czosnkiem
2 łyżki oleju do smażenia

Marynata:
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżeczka oleju sezamowego ciemnego
1 łyżeczka mąki kukurydzianej

Przygotowanie:
1. Kurczaka wymieszać z marynatą, odstawić na 20 minut.
2. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić kurczaka i smażyć mieszając aż będzie gotowy (ok. 2 min).
3. Dodać paprykę i sos z chili i czosnku. Dobrze wymieszać, danie gotowe. Podawać gorące z gotowanym ryżem.
UWAGA: Jeżeli nie preferujecie papryki w stanie surowym, możecie ją wcześniej przesmażyć w woku na 1 łyżce oleju.

Waga 0,59 kg
SUPER CENA!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

BEZ KONSERWANTÓW!