Ten sos jest połączeniem słodkiego i kwaśnego smaku, z dodatkiem orientalnych przypraw, które dodają mu niezwykłego charakteru. Dodaj go do makaronu, podsmażanych warzyw, mięsa lub krewetek. Jest idealny do przygotowania pysznych i barwnych potraw typu stir-fry.
Yakisoba to popularne danie w kuchni japońskiej, które dosłownie oznacza “smażony makaron soba”. Pomimo nazwy, yakisoba jest zazwyczaj przygotowywana z makaronem pszennym, który możecie znaleźć w naszym sklepie: Japoński makaron YAKISOBA 150g ŚWIEŻY – KuchnieOrientu.pl
Składniki: woda, melasa, cukier, sól, sos sojowy (soja, woda, sól), biały ocet destylowany, przecier pomidorowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, pasta cebulowa, przyprawy (zawierają seler), ekstrakt drożdżowy, pasta jabłkowa, ekstrakt z marchwi, substancja zagęszczająca: E415, E414; ekstrakt z cebuli, grzyby shiitake w proszku, czosnek w proszku, zagęszczony sok z daktyli, cebula w proszku.
Produkcja: Japonia
Wartości odżywcze w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 544kJ/130kcal,
Tłuszcz 0,07g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Węglowodany 32g,
w tym cukry 24g,
Białko 2,1g,
Sól 7,4g.
Masa netto: 300g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Informacje dodatkowe: Produkt zawiera soję i seler – informacja dla alergików.