Sos do żeberek LEE KUM KEE 397g najwyższej jakości sos renomowanego producenta z Hongkongu. Specjalny sos do przygotowania pysznych orientalnych żeberek grillowanych lub pieczonych. Składniki: cukier, woda, pasta pomidorowa, sól, fermentowana pasta sojowa (woda, sól, soja, pszenica), pasta sezamowa, czosnek, skrobia kukurydziana modyfikowana, przyprawy, olej sezamowy, regulator kwasowości (kwas mlekowy), barwnik (karmel E150c), stabilizator (guma ksantanowa). Wyprodukowane w fabryce przetwarzającej sezam i orzeszki ziemne. Produkcja: Chiny.
ŻEBERKA PIECZONE
Przygotowanie: 1kg żeberek wymieszać z 5 łyżkach sosu do żeberek, marynować 2 godziny. Grillować z obu stron lub piec w piekarniku w temp. 180°C przez 45 minut. Podczas grillowania / pieczenia żeberka można kilka rasy dodatkowo przesmarować sosem.