Zupa warzywna z kurczakiem i jajkiem
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 12 ocen
Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna i pożywna zupa. Wegetarianie mogą zrezygnować z kurczaka i zastąpić go większą ilością brokuł i pora.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 12 ocen
Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna i pożywna zupa. Wegetarianie mogą zrezygnować z kurczaka i zastąpić go większą ilością brokuł i pora.
Kurczak w sosie grzybowym to jedno z niewielu dań kuchni chińskiej, które smakuje mojej Mamie:) Przed smażeniem należy namoczyć i podgotować kilka minut grzyby mun – inaczej będą twarde. Zamiast pora można dorzucić dymki. Podawać z gotowanym ryżem.
Ocena ze starego portalu: 4,79 / 9 ocen
Kurczak po chińsku to danie, które zrobiłem przez przypadek. Po prostu improwizowałem ze składnikami jakie były akurat w domu. O dziwo wyszło bardzo smaczne :-).
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
No i jeszcze jeden przepis. Tym razem przepyszna zupka 🙂 SMACZNOŚCI !
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Yakitori to marynowane kawałki kurczaka nadziane na patyk, grilowane z różnymi dodatkami. Do ich przygotowania można użyć różnych części kurczaka: udka, skórę, wątróbkę itd. Ja prezentuję prostą odmianę z udek i porów. Na zdjęciu pokazana jest także wersja bez porów. Do ich przygotowania najlepiej nadają się filety z udek kurczaka. Podawać jako przekąskę lub pełne danie serwowane z gotowanym japońskim ryżem.
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Wegetariańskie danie w wykonaniu Kasi, wykonane dla naszej koleżanki Moni na jej urodziny. 90% czasu w przygotowaniu tej potrawy to cięcie składników. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.