Makaron sojowy z karkówką / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Bardzo proste jedzenie dla dwu (głodnych studentów) ew. trzech kulturalnych osób.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Bardzo proste jedzenie dla dwu (głodnych studentów) ew. trzech kulturalnych osób.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Przepis jest naprawdę bardzo łatwy, kiełki znakomicie komponują się z kurczakiem! Jako dodatek polecam ugotowany ryż jaśminowy oraz fasolkę szparagową podaną na liściach sałaty, polaną kilkoma łyżkami sosu z uzyskanej potrawy z kurczaka. Ważne jest przetrzymanie kurczaka wymieszanego z sosem sojowym i cukrem w lodówce! Smacznego! 🙂
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Zupa jest naprawdę zaskakująco pyszna a w dodatku bardzo łatwa do przyrządzenia! Polecam!
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 3 oceny
Kochujang to pikantna pasta ze sfermentowanej soi i ostrej papryki. Jest to jeden z podstawowych składników w kuchni koreańskiej stosowany do sosów, marynat itp. Przepis ten bazuje na podanym na stronie hannaone.com. Substytut wychodzi w smaku bardzo podobnie do oryginalnej pasty, która w Polsce jest ciężko osiągalna i droga.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Tego dania nauczył mnie znajomy Azjata z którym dzieliłem pokój na studiach. Oryginalnej nazwy niestety nie pamiętam:)
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 6 ocen
Danie bardzo popularne w USA, praktycznie spotykane w każdym “chińczyku” bardzo smaczne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia. Niestety jakość naszej rodzimej wołowiny nie jest najlepsza, ale i tak będzie to gratka dla wielbicieli czerwonego mięsa. Najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Do stworzenia tego przepisu zainspirowała mnie wołowina w sezamie w jednej z warszawskich galerii handlowych. Możesz użyć wołowiny jednak w porównaniu z kurczakiem jest b. twarda. Podawać z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ta świeża orientalna sałatka z kruchej kapusty, kiełków fasoli, chińskiego makaronu i delikatnego mięsa z kurczaka doprawiona jest bogatym w smaku sosem sojowo-arachidowym.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Zamieszczający to danie internauta nazwał to danie “Chińskie naleśniki”, jednak tak naprawdę jest to rodzaj chińskiego cienkiego pieczywa (podpłomyków). Używa się je jak tortillę, zawija się w nie nadzienie (najbardziej znane dania, podawane z plackami mandaryńskimi to kaczka po pekińsku i wieprzowina Mu Shu), dodaje sosy (np. sos hoisin), zawija w paczuszkę i zjada rękami jak kanapkę. Na stronie jest także drugi, wykonany przez mnie przepis na placki mandaryńskie wraz ze zdjęciami.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Chińska wersja spaghetti bolognese, makaron mie z pysznym, aromatycznym sosem mięsnym.