Zupa z piersią kaczki, młodymi porami i makaronem Soba – Kamo nanban to popularna japońska zupa z dużą ilością pysznych składników. Nanban oznacza po japońsku zupę z chili i młodymi porami Negi, Kamo to kaczka, danie to serwuję się zazwyczaj z makaronem gryczanym Soba. Ważnym składnikiem tego dania jest Negi czyli japońska odmiana grubej dymki, jest on ciężko dostępna choć ostatnio zaczyna pojawiać się w Polskich marketach, bardzo dobrym zamiennikiem sa młodziutkie pory. Ostrość zupy regulujemy posypując ją japońską przyprawą 7 smaków (jap. shichimi togarashi). Popularna japońska przyprawa 7 smaków składa się z 5-7 składników, wśród których głównym jest papryczka chili. Pozostałe składniki mogą się różnić, zależnie od pożądanego aromatu i stopnia ostrości, zwykle są to: wodorosty nori, prażona skórka pomarańczowa, białe i czarne ziarna sezamu, pieprz japoński (syczuański), len i imbir.