Wieprzowina z cebulą i kiełkami fasoli mung / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Tego dania nauczył mnie znajomy Azjata z którym dzieliłem pokój na studiach. Oryginalnej nazwy niestety nie pamiętam:)
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Tego dania nauczył mnie znajomy Azjata z którym dzieliłem pokój na studiach. Oryginalnej nazwy niestety nie pamiętam:)
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 2 oceny
Serwować z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 6 ocen
Danie bardzo popularne w USA, praktycznie spotykane w każdym “chińczyku” bardzo smaczne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia. Niestety jakość naszej rodzimej wołowiny nie jest najlepsza, ale i tak będzie to gratka dla wielbicieli czerwonego mięsa. Najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o ‘podrabianych’ chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za ‘chińskie’ nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Kurczak w sosie teriyaki. Pamiętajcie, aby pierś pokroić w kształt polędwiczek tak, aby mięso wysmażyło się również w środku. Zamiast dusić mięso w sosie, możecie je wcześniej zamarynować (1-3h w lodówce) i smażyć do zarumienienia. Jako, że jest to danie japońskie to oczywiście najlepiej smakuje z gotowanym ryżem japońskim. Smacznego 🙂
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Przepis znalazłem w Polsce, ale podobno pochodzi z Wietnamu. Przygotowywałem go dla kilku i kilkunastu osób oczywiście zachowując proporcje. Wychodzi świetnie! Bardzo prosty w przygotowaniu naprawdę polecam. Podawać z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Sałatka typu fusion z widocznymi wpływami kuchni chińskiej, japońskiej i europejskiej.
Ocena ze starego portalu: 4,70 / 10 ocen
Satay (sataj) to znane w różnych częściach świata jako:u: satay (Indonezja/Malezja), kebab (Turcja), yakitori (Japonia), szaszłyk (Polska). Danie składające się z kawałków lub plastrów mięsa – kurczaka, wołowiny, ryby, etc nadzianych na patyczki, które później są grillowane i podawane z ostrymi sosami.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Takie skrzydełka są idealną przystawką. Można również zwiększyć proporcje i podawać z ryżem jako danie główne.
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Połączenie smaku kokosa, imbiru, kolendry i bazylii daje miły i elegancki efekt. Czosnkowy i pieprzny posmak to dodatkowa nuta rozkoszy. Wszystko subtelnie i delikatnie pachnie. I wygląda.. Polecam…