Smażony ryż po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Smażony ryż jest świetnym dodatkiem do dań z mięsem, ryba, owocami morza itp.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Smażony ryż jest świetnym dodatkiem do dań z mięsem, ryba, owocami morza itp.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Sweet & Sour Pork Hong Kong Style
Ocena ze starego portalu: 4,2 / 5 ocen
Ryż smażony z warzywami, jajkiem i wędliną, stosować jako zamiennik ryżu białego lub jako lekką przekąskę.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Chciałbym Wam polecić przepis prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni, bardzo prosty i bardzo smaczny. Tłumaczyłem go z jakiejś japońskiej strony, szukając przepisów na coś, do czego można wykorzystać pastę miso, oprócz słynnej zupki o identycznej nazwie. Miso (jap. 味噌) to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy i/lub soi, z solą i drożdżami. Mój przepis to ryż z jajkiem przygotowanym z pastą miso – “misotamago” w wolnym tłumaczeniu oznacza właśnie “jajko z miso”. Podałem proporcje na 1 osobę – wystarczy pomnożyć odpowiednią liczbę razy, by uzyskać przepis na pyszne śniadanko/kolację dla całej rodziny.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 2 oceny
Wariacja na temat słodko-kwaśnych klimatów z orzeźwiającą mgiełką. Trochę w stylu fusion.
Tempura to klasyczna japońska przekąska, owoce morza i warzywa smażone w cieście. Polecam także groch cukrowy, fasolkę szparagową oraz plastry cukinii! Świetnie nadają się do tempury!
Ocena ze starego portalu: 4.00 / 3 oceny
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Danie godne polecenia 🙂 Nie jest drogie, ani nie zajmuje dużo czasu. Jest naprawdę pyszne! 🙂 Dla wegetarian wersja bez wędliny.
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Smażone na głębokim oleju chińskie danie z jaj. Może być podane na śniadanie, jako szybkie danie z ryżem lub składnik kilkudaniowego posiłku chińskiego.