Przejdź do treści

czosnku

Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

Ocena ze starego portalu: 4,63 / 19 ocen

Klasyczne chińskie danie, jedno z najpopularniejszych. Uważaj żeby nie przesadzić z cukrem – za pierwszym razem mi się to niestety przytrafiło, zapomniałem, że biały cukier jest dużo słodszy od brązowego. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Polędwiczka wieprzowa z sosem hoisin

Ocena ze starego portalu: 4,38 / 8 ocen

Danie jest naprawdę świetne i bardzo łatwe do przygotowania. Główną przyprawą jest popularny chiński sos hoisin o złożonym słodkim smaku. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Wieprzowina z warzywami na ostro

Ocena ze starego portalu: 4,57 / 30 ocen

Ta ostro przyprawiona wieprzowina będzie najlepiej smakować z gotowanym ryżem jaśminowym lub chińskim makaronem mie.

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku to bardzo smaczna i łatwa do wykonania potrawa. Do jej wykonania można użyć dowolnego mięsa jagnięcego, ja osobiście użyłem polędwicy (combra). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Chrupiąca wieprzowina w sosie

Chrupiąca wieprzowina w sosie

Chrupiąca wieprzowina w sosie to pierwszy przepis kiedykolwiek zamieszczony na mojej stronie. Było to coś ok 2001 roku, w tamtym czasie strona nazywała się chinafood.prv.pl. Chrupiące mięso w kwaśno-słonym sosie. Świetna potrawa jedna z moich ulubionych. Osobiście zdecydowanie polecam użycie polędwicy, schab może być trochę za suchy. Aby mięso było chrupkie należy wymieszać je z sosem tuż przed podaniem. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.