Gulasz z kurczaka z sosem Hot Bean
Ocena ze starego portalu: 4,90 / 10 ocen
Pierwszy raz przygotowałem to danie na imprezę Sylwestrową kilka lat temu. Zapomniałem o kurczaku i bardzo się rozgotował, nawet wahałem się czy go nie dać pieskowi i zrobić od nowa. Dokończyłem jednak z rozgotowanym kurczakiem i otrzymałem bardzo fajny efekt, mięso rozpadło się na włókna i bardzo wszystkim smakowało. Od tej pory jest to moje ulubione danie „imprezowe”, znakomite na porannego kaca:). Do dania można też dołożyć grzyby mun, dodają kontrastującej chrupkości. Zamiast sosu Hot Bean można zastosować z bardzo dobrym efektem koreański Gochujang. Żeby nie przesadzić z ostrością, proponuję zacząć od 3 łyżek, spróbować i ewentualnie dodać więcej, ja użyłem 5 łyżek i było dla mnie w sam raz.