Sałatka z wodorostów morskich pociętych w paseczki z dodatkiem sezamu. Do bezpośredniego spożycia jako przekąska lub dodatek do dania.
Sposób na przygotowanie
- Wodorosty wyjąć z opakowania.
- Na sitku delikatnie przepłukać pod bieżącą wodą i lekko odsączyć.
- Przełożyć na miseczkę
- Doprawić wodorosty dwoma dołączonymi do opakowania saszetkami przypraw i dobrze wymieszać.
- Dodatkowo można doprawić wodorosty łyżeczką Unagi Kabayaki, Olejem sezamowym, Gęstym słodkim Sosem sojowy lub mirinem w zależności od preferencji 😉
- Najlepiej jest odstawić wymieszane wodorosty na 2,3 godziny do lodówki, aby uwolnić aromat przypraw.
- Następnie wyjąć z lodówki 10 minut przed podaniem
Naturalne wodorosty zawierają witaminy, minerały i antyoksydanty, są również bogate w jod, dlatego zaleca się umiarkowane spożycie nie więcej niż pół paczki dziennie.
Składniki: wodorosty 65%, woda, sól, przyprawy (cukier, środek wzmacniający smak E621, sezam, krewetki, przyprawy, por, pasta chili), konserwanty: E202, regulator kwasowości : E330. Produkt zawiera sezam i skorupiaki. Uwaga! Produkt bogaty w jod! Produkcja. Chiny.