Zupa z owocami morza i makaronem sojowym (by Magda Klimczak)
Zupa z owocami morza i makaronem sojowym to inspirowane kuchnią indyjską danie z mnóstwem zdrowych, treściwych składników. Tuńczyk, krewetki i makaron sojowy nadają zupie dużej pożywności, mleko kokosowe zapewnia przyjemną aksamitną konsystencję. Wyjątkowy smaki i aromat zapewniają daniu indyjskie pasty przyprawowe (imbir, czosnek, kolendra, pikle z limonki).

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

24.12.2024
Servings Prep Time
4osoby 30minut
Servings Prep Time
4osoby 30minut
Ingredients
Instructions
  1. Na oleju podsmażamy przez ok. minutę szalotki, pastę z imbiru, pastę z czosnku i pastę z kolendry. Dodajemy listki limonki kaffir i piklowane limonki.
  2. Przyprawy zalewamy bulionem, zagotowujemy i gotujemy ok. 10 min. Do zupy dodajemy mleko kokosowe, krewetki i pokrojonego w paski tuńczyka, po kolejnych 3-4 minutach wkładamy makron sojowy. Kiedy makaron zmięknie (2-3 min) zupa jest gotowa.