Prep Time | 20 minut |
Servings |
porcje
|
Ingredients
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 100 g piersi kurczaka pokrojonych w cienkie plastry
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 2 szklanki bulionu drobiowego przygotowanego wg. przepis lub z proszku
- 1 łyżka mąka kukurydziana
- 100 g kukurydzy z puszki
- 1 szt. jajka rozbełtanego
- 1 łyżka soku z cytryny
Do dekoracji:
- kilka kropel sosu sojowego ciemnego
- 1 szt. cebuli dymki posiekanej
- 1 łyżeczka sezamu białego uprażonego
Ingredients
Do dekoracji:
|
|
Instructions
- Rozgrzać olej w woku. Mieszając, smażyć kurczaka z czosnkiem i imbirem przez 3-4 minuty.
- Wlać chłodny bulion wymieszany z mąką kukurydzianą i całość gotować 5-7 minut.
- Dodać kukurydzę. Jajko wymieszać z sokiem cytrynowym i powoli sączyć do zup, mieszając widelcem. Po 10 sekundach dobrze zamieszać zupę.
- Zupę rozlać do miseczek. Pokropić ciemnym sosem sojowym - kilka kleksów i posypać drobno siekaną dymką i sezamem.
Share this Recipe