Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej
Ocena ze starego portalu: 4,88 / 17 ocen
Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej to prosta w wykonaniu, bardzo smaczna chińska zupa. Do jej przygotowania potrzebny jest anyż gwiazdkowy, który nadaje zupie wyjątkowy charakter. Anyż trzeba używać z umiarem, bo ma bardzo bardzo mocny, wyrazisty smak. Jedna z moich ulubionych potraw.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 35minut
Servings Prep Time
4osoby 35minut
Ingredients
Instructions
  1. Z piersi kaczki odciąć skórę i pociąć ją w cienkie paski długości 4-5cm. Kapustę posiekać w 1 cm plastry.
  2. W garnku zagotować bulion, dodać pierś, kapustę, wino ryżowe i sos sojowy, wymieszać i gotować na wolnym 15 min.
  3. Dodać czosnek i anyż, gotować kolejne 10 min.
  4. Dodać olej sezamowy, pietruszkę i sezam, wymieszać. Zupa gotowa.