Zupa z chińskiej kapusty / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Polecam ze względu na niezwykły smak kapusty pak choi! 🙂 Równie niepowtarzalnie smakuje bez chili. Smacznego! 🙂

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 35minut
Servings Prep Time
4osoby 35minut
Ingredients
Instructions
  1. Odkroić łodygi kapusty i poszatkować liście.
  2. W dużym garnku podgrzać bulion.
  3. Dodać kapustę pak choi i gotować 10-15 minut.
  4. Wymieszać ocet ryżowy, sos sojowy, cukier i wino ryżowe. Mieszankę wraz z pokrojoną chili dodać do wywaru. Zagotować, zmniejszyć temperaturę i gotować jeszcze 2-3 minuty.
  5. Wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą na gładką pastę.
  6. Wlewać mąkę z wodą do zupy. Gotować, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Trzymać na ogniu jeszcze 4-5 minut. Przelać zupę do 4 miseczek i natychmiast podawać.