Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 litr bulionu drobiowego wykonany wg. przepisu lub z kostki
- 150 g brokułów podzielonych na najmniejsze różyczki
- 1 szt. pora pokrojonego na talarki 0,5 cm
- 250 g piersi kurczaka pokrojonego w paski
- 4 szt grzybów mun namoczonych, pokrojonych w paski
- 2 łyżki wina ryżowego
- 1 łyżeczka sosu chili
- szczypta chili w proszku do posypania
Ponadto:
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka soli
Ingredients
Ponadto:
|
Instructions
- W czasie gdy zupa się gotuje przygotować jajka. W dużym garnku zagotować wodę, dodać ocet i sól. Delikatnie wbić 1 jajko do wody (duży garnek ułatwi nam wbijanie jajka tuż nad powierzchnią wody) i gotować 2 min. Następnie wyjąć jajko łyżką cedzakową i przełożyć na talerz. Przygotować tyle jajek ile porcji zupy, ja użyłem dużych talerzy i wyszły mi 3 porcje.
Share this Recipe