Zupa szpinakowa z imbirem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Zupa jest naprawdę zaskakująco pyszna a w dodatku bardzo łatwa do przyrządzenia! Polecam!

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 20minut
Servings Prep Time
4osoby 20minut
Ingredients
Instructions
  1. W dużym rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i imbir i smażyć powoli przez 3-4 minuty, aż wszystko zmięknie, ale nie zbrązowieje.
  2. Wrzucić do garnka szpinak wraz z trawą cytrynową. Mieszać, aż szpinak zwiędnie, dodać bulion i ziemniaki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować jeszcze przez ok. 10 minut.
  3. Zmiksować zupę na gładką masę przy pomocy blendera lub miksera kuchennego.
  4. Dodać wino ryżowe i doprawić do smaku solą i pieprzem i opcjonalnie sosem sojowym. Podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia.
  5. Skropić olejem sezamowym i od razu podawać.