Zupa rybna / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

24.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Passive Time
30minut
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Passive Time
30minut
Ingredients
Dodatek:
Instructions
  1. Mieszamy imbir z winem i olejem. Następnie dodajemy rybę pokrojoną w cienkie paski (marynujemy przez 30 min od czasu do czasu mieszając).
  2. Doprowadzamy bulion do wrzenia, dodajemy rybę i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min. Możemy podawać z gotowanym ryżem.