Przejdź do treści

Zupa Ramen / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa Ramen / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,78 / 18 ocen
Zupa Ramen może być przygotowana z ulubionymi składnikami. Najważniejsza jest baza czyli bulion i makaron. Reszta wg. uznania. Jest to zupa chińska, która zadomowiła się również w Japonii.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Rodzaj dania Zupy
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Jajka ugotuj na pół-twardo (zagotuj wodę i umieść w niej jajka na 7 minut. Wyjmij i od razu umieść w zimnej wodzie. Ostudzone obierz ze skorupek.
    Zupa Ramen
  2. Przygotuj bulion z kurzego udka i marchewki. Do smaku można dodać bulion drobiowy w proszku. Gdy mięso i marchewka będą miękkie wyjmij je z garnka a do gotującego bulionu dodaj sos sojowy, przeciśnij przez praskę czosnek, zetrzyj na tarce imbir. Dodaj olej sezamowy i dopraw pieprzem. Gotuj przez 5 minut. Po ugotowaniu bulion przecedź przez sitko.
    Zupa Ramen
  3. Przygotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu i odcedź, przełóż do misek i zalej bulionem. Do takiej bazy włóż ulubione dodatki (ugotowaną marchew, mięso z udka, jajko, poszatkowaną kapustę).
    Zupa Ramen
Share this Recipe