Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. jajka
- 1 szt. udka kurczaka
- 1 szt. marchewki
- 500 ml bulionu drobiowego z udka i marchewki, można go wzmocnić bulionem w proszku
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 cm świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju sezamowego
- kilka szczypt pieprzu
- 150 g makaronu mie lub makaronu ramen
- 2 liście kapusty pekińskiej pocięte w paski
Ingredients
|
Instructions
- Przygotuj bulion z kurzego udka i marchewki. Do smaku można dodać bulion drobiowy w proszku. Gdy mięso i marchewka będą miękkie wyjmij je z garnka a do gotującego bulionu dodaj sos sojowy, przeciśnij przez praskę czosnek, zetrzyj na tarce imbir. Dodaj olej sezamowy i dopraw pieprzem. Gotuj przez 5 minut. Po ugotowaniu bulion przecedź przez sitko.
Share this Recipe