Ocena ze starego portalu: 4,67 / 18 ocen
Jedno z najłatwiejszych do wykonania dań na mojej stronie, co nie znaczy, że niesmaczne. Osobiście lubię tą zupę na ostro dlatego dodaję 1/2 łyżeczki pieprzu, Wy możecie dodać ile uważacie za stosowne. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
Jedno z najłatwiejszych do wykonania dań na mojej stronie, co nie znaczy, że niesmaczne. Osobiście lubię tą zupę na ostro dlatego dodaję 1/2 łyżeczki pieprzu, Wy możecie dodać ile uważacie za stosowne. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
Prep Time | 45 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 4 szt. cebuli posiekanej
- 2 szt. jajka roztrzepanego
- 1 litr bulionu drobiowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- szczypta soli
- 1 szt. cebuli dymki posiekanej
Zasmażka:
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąka kukurydziana
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Zasmażka:
Dodatek:
|
Instructions
- Dodać wszystkie składniki oprócz jajek i gotować na wolnym ogniu przez 1/2 godziny. Wyłączyć gaz, wlać okrężnym ruchem jajka, poczekać 5 sek., zamieszać energicznie.
Share this Recipe