Przejdź do treści

Żółty ryż

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Żółty ryż
Ocena ze starego portalu: 4,63 / 8 ocen
Żółty ryż jest dodatkiem stosowanym najczęściej w Indiach i krajach arabskich. Zauważyłem jednak, że cieszy się sporą popularnością w Polsce, dlatego zaadaptowałem go do "chińskich potrzeb" :). Dzięki dodatkowi dymki, czosnku i "5 smaków" nabiera typowo chińskiego charakteru i może być stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu białego.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Prep Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pociąć dymkę, wycisnąć czosnek.
  2. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, włożyć dymkę i czosnek, smażyć mieszając 30 sek.
  3. Dodać ryż, wymieszać smażyć 1 min.
  4. Dodać kurkumę i 5 smaków, doprawić solą do smaku, dokładnie wymieszać.
Share this Recipe