Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Zielony makaron ze śliwkami Umeboshi to bardzo proste lecz oryginalne (również wizualnie) danie o niespotykanym smaku, doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno. Do jego przygotowania niezbędne są kultowe japońskie Umeboshi - okrągłe marynowane śliwki o zabójczym słono-kwaśnym smaku, dostępne w naszym sklepiku w wersji oryginalnej oraz z dodatkiem pachnotki zwyczajnej.
Zielony makaron ze śliwkami Umeboshi to bardzo proste lecz oryginalne (również wizualnie) danie o niespotykanym smaku, doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno. Do jego przygotowania niezbędne są kultowe japońskie Umeboshi - okrągłe marynowane śliwki o zabójczym słono-kwaśnym smaku, dostępne w naszym sklepiku w wersji oryginalnej oraz z dodatkiem pachnotki zwyczajnej.
Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1/2 paczki makaronu gryczanego Soba lub makaronu gryczanego z zieloną herbatą
- 4-6 szt. śliwek solonych lub śliwek suszonych + 1 łyżeczka soli
- 2 łyzki cukru
- 1 łyżka mirinu
- 1 i /2 łyżki masła
- 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- 1 łyżka sezamu białego prażonego, do posypania
Ingredients
|
Instructions
Share this Recipe