Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin
Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin to aromatyczna przekąska, którą można jeść o każdej porze dnia a także na przyjęciach i w czasie świąt. Podana w porze obiadowej może być zaserwowana z dodatkiem gotowanego ryżu i surówek.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 90minut
Servings Prep Time
4osoby 90minut
Ingredients
  • 1kg żeberek wieprzowych
  • 1łyżka olejudo wysmarowania naczynia
Sos:
Dodatek:
Instructions
  1. Oczyszczone, umyte i osuszone żeberka pokroić w kawałki (porcja z jedną kostką) Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30 min.
  2. W tym czasie połączyć i dobrze wymieszać wszystkie składniki sosu.
  3. Z żeberek zlewamy cały wytopiony tłuszcz i nakładamy na nie przyrządzoną sos, tak aby pokrył je całe.
  4. Wstawiamy z powrotem do piecyka i pieczemy ok 50 min. przewracając od czasu do czasu i podlewając powstałym sosem. Podajemy gorące.