Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin to aromatyczna przekąska, którą można jeść o każdej porze dnia a także na przyjęciach i w czasie świąt. Podana w porze obiadowej może być zaserwowana z dodatkiem gotowanego ryżu i surówek.
Prep Time | 90 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 kg żeberek wieprzowych
- 1 łyżka oleju do wysmarowania naczynia
Sos:
- 1/2 szt. pomarańczy sam wyciśnięty sok
- 1/2 szt. cytryny sam wyciśnięty sok
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki cynamonu mielonego
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 łyżeczka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 1 łyżka sosu hoisin
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 3 łyżki sosu sojowego
Dodatek:
- 2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe