Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 15 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 kg żeberek cielęcych
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 2 łyżki świeżego imbiru wyciśniętego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Marynata Teriyaki:
- 2/3 szklanki sosu sojowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki mirinu
Lub zamiast powyższych:
- 1 szklanka sosu Teriyaki gotowego
Ingredients
Marynata Teriyaki:
Lub zamiast powyższych:
|
Instructions
- W niewielkim rondelku wymieszać składniki marynaty, podgrzać lekko, dodać imbir i czosnek. Mieszając ostudzić do temperatury pokojowej.
- Żeberka włożyć do płaskiego naczynia i zalać je powstałą marynatą. Odstawić na 15 minut. W połowie marynowania odwrócić je na drugą stronę.
Share this Recipe