Przejdź do treści

Żeberka cielęce w sosie Teriyaki

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Żeberka cielęce w sosie Teriyaki
Żeberka cielęce w sosie Teriyaki to doskonała potrawa do nakarmienia większej ilości gości, świetna na przyjęcia. Sos dodaje pięknego koloru żeberkom dzięki czemu wyglądają bardzo apetycznie.
Votes: 3
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Prep Time 30 minut
Passive Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata Teriyaki:
Lub zamiast powyższych:
Prep Time 30 minut
Passive Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata Teriyaki:
Lub zamiast powyższych:
Votes: 3
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Żeberka pociąć na pojedyncze kostki.
    Żeberka cielęce w sosie Teriyaki
  2. W niewielkim rondelku wymieszać składniki marynaty, podgrzać lekko, dodać imbir i czosnek. Mieszając ostudzić do temperatury pokojowej.
  3. Żeberka włożyć do płaskiego naczynia i zalać je powstałą marynatą. Odstawić na 15 minut. W połowie marynowania odwrócić je na drugą stronę.
  4. Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pozostałą marynatę zlać do rondelka. Następnie usmażyć żeberka na oleju 8-10 minut z każdej strony.
    Żeberka cielęce w sosie Teriyaki
  5. Sos gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 5 minut do lekkiego zgęstnienia. Polać nim usmażone żeberka i podawać gorące.
    Żeberka cielęce w sosie Teriyaki
Share this Recipe