Wołowina z papryką w sosie z czarnej fasoli / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Wołowina tak przyrządzona jest bardzo smakowita ze względu na sos.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 35minut
Passive Time
30minut
Servings Prep Time
2osoby 35minut
Passive Time
30minut
Ingredients
Marynata:
Instructions
  1. Wymieszać składniki marynaty i marynować mięso 25-30 min.
  2. Czosnek i imbir wymieszać z sosem z czarnej fasoli.
  3. Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju, dodać połowę mieszanki czosnku, imbiru i sosu z fasoli.
  4. Dodać mięso. Krótko smażyć, aż mięso zmieni kolor. Wyjąć wołowinę, trzymać w cieple.
  5. Do woka wlać 2 łyżki oleju i drugą cześć mieszanki czosnkowo-imbirowo- fasolowej. Dodać cebulę – smażyć 2 minuty.
  6. Dodać paprykę – smażyć kolejne 2 minuty. Wlać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia.
  7. Wrzucić wołowinę. Zmniejszyć płomień i gotować do zgęstnienia na wolnym ogniu 3-4 minuty. Można doprawić solą, pieprzem, ew. sosem sojowym. Podawać gorące.