Ocena ze starego portalu: 4,5 / 5 ocen
Wołowina w sosie z czarnej fasoli to błyskawiczne danie stir-fry, które otrzymałem od pana Bogdana. Pan Bogdan jest wielkim miłośnikiem kuchni chińskiej, a także doradza mi w sprawach kuchni japońskiej. Pozdrawiam go serdecznie! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Wołowina w sosie z czarnej fasoli to błyskawiczne danie stir-fry, które otrzymałem od pana Bogdana. Pan Bogdan jest wielkim miłośnikiem kuchni chińskiej, a także doradza mi w sprawach kuchni japońskiej. Pozdrawiam go serdecznie! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 2 godziny |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 250 g wołowiny miękkiej (polędwica, rosftbef, antrykot)
- 1 szt. cebuli małej
- 1 szt. papryki zielonej małej
- 1 szt. cebuli dymki sam szczypior, pokrojony w 3 cm kawałki
- 1 cm świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 2 szt. papryczki chili suszonej posiekanej, bez pestek
- 2 łyżki sosu z czarnej fasoli
- 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka wina ryżowego
- 1 łyżeczka mąka kukurydziana
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe