Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki to niskokalorycznym potrawa z makaronem Shirataki, uzyskanym z azjatyckiej rośliny konjac. Polecana jest szczególnie dla osób dbających o linie. Wołowinę musimy pociąć w cieniutkie paseczki wtedy już po krótkim smażeniu będzie miękka i smaczna.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 opakowanie makaronu shirataki
- 300 g wołowiny (polędwica, rosftbef, antrykot), pokrojonej w cienkie paseczki
- 3 ząbki czosnku posiekane
- 1/2 szt. pora tylko biała część, pokrojonego w cienkie plasterki
- 1/2 szt. marchewki pokrojonej w zapałkę
- 1 pęczek cebuli dymki sam szczypior, pokrojony w 5 cm kawałki
- 1-2 łyżeczki chili w proszku
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1,5 łyżeczki oleju sezamowego
- 1/2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny
- sól do smaku
- 4 łyżki oleju do smażenia
Ingredients
|
Instructions
- Makaron odcedzić z płynu w którym się znajdował i dokładnie przepłukać w zimnej wodzie.
- Dolać pozostały olej do woka i po rozgrzaniu wrzucić pora i marchew. Smażyć mieszając 2-3 minuty. Dodać dymkę, smażyć mieszając kolejną 1 minutę.
Share this Recipe