Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Danie wstępnie smażone na głębokim oleju, jeżeli chcesz tego uniknąć można mięso i paprykę usmażyć metodą stir-fry na 2 łyżkach oleju. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Danie wstępnie smażone na głębokim oleju, jeżeli chcesz tego uniknąć można mięso i paprykę usmażyć metodą stir-fry na 2 łyżkach oleju. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Prep Time | 45 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 300 g polędwicy wołowej albo steku
- 2 szt. papryki zielonej pociętej w cienkie paski
- 4 szt. papryczek chili świeżych lub marynowanych pociętych w cienkie paski
- 1 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawałki
- 3 ząbki czosnku wyciśniętego
- 2 szklanki oleju do smażenia
Marynata:
- 1 1/2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1/2 szt. białka jajka roztrzepanego
- 1 łyżka mąka kukurydziana
Sos:
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka wina ryżowego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki mąka kukurydziana
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe