Przejdź do treści

Wołowina smażona z dymką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina smażona z dymką
Ocena ze starego portalu: 4,65 / 11 ocen
Klasyczne danie stir-fry. Jeżeli chcesz uzyskać naprawdę smaczne danie należy użyć polędwicy (w innym wypadku mięso będzie nieco twardawe). Aby łatwo pokroić wołowinę na cienkie plasterki najlepiej jest zrobić to gdy jest jeszcze częściowo zamrożona. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 45 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 300 g wołowiny najlepiej polędwicy
  • 4 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawaki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
Dodatek:
Prep Time 45 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 300 g wołowiny najlepiej polędwicy
  • 4 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawaki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Mięso pokroić w cienkie plasterki 2x5cm.
  2. Połączyć składniki marynaty. Wymieszać z mięsem i odstawić na 30 minut.
  3. Na jednej łyżce oleju przesmażyć krótko dymkę (ok. 30 sek.), wyjąć z woka na talerz.
  4. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Włożyć mięso i mieszając smażyć na mocnym ogniu ok. 2 min. Dodać usmażoną dymkę, wymieszać, podgrzewać chwilę. Danie gotowe.
Share this Recipe