Ocena ze starego portalu: 4,65 / 11 ocen
Klasyczne danie stir-fry. Jeżeli chcesz uzyskać naprawdę smaczne danie należy użyć polędwicy (w innym wypadku mięso będzie nieco twardawe). Aby łatwo pokroić wołowinę na cienkie plasterki najlepiej jest zrobić to gdy jest jeszcze częściowo zamrożona. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Klasyczne danie stir-fry. Jeżeli chcesz uzyskać naprawdę smaczne danie należy użyć polędwicy (w innym wypadku mięso będzie nieco twardawe). Aby łatwo pokroić wołowinę na cienkie plasterki najlepiej jest zrobić to gdy jest jeszcze częściowo zamrożona. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 45 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 300 g wołowiny najlepiej polędwicy
- 4 szt. cebuli dymki sam szczypior pokrojony w 4 cm kawaki
- 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 1 1/2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1/2 szt. białka jajka
- 1 łyżki mąka kukurydziana
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
|
Instructions
- Połączyć składniki marynaty. Wymieszać z mięsem i odstawić na 30 minut.
Share this Recipe