Prep Time | 3 godziny |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 600 g wołowiny na gulasz
- 1 szt. marchewki dużej
- 2 szt. cebuli dymki pociętej w 3 cm kawałki
- 3 szt. papryczek chili suszonych drobno posiekanych, bez pestek
- 1 litr bulionu najlepiej wołowego ale może być drobiowy
- 2 łyżki mąka kukurydziana wymieszanej z niewielką ilością wody
- 2 łyżki oleju do smażenia
Przyprawy:
- 3 łyżki ketchupu
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Przyprawy:
Dodatek:
|
Instructions
- Zalać wszystko rosołem, dodać przyprawy. Dusić wszystko na mały ogniu 2 godziny bez przykrycia, tak żeby płyn się wygotowywał. Na powierzchni może się zbierać gęsta piana, nie należy jej zdejmować ponieważ jest to wartościowe białko z wołowiny, wystarczy rozmieszać ją kilka razy i połączy się z resztą płynu. Jeżeli bulion nie wygotowuje się dostatecznie szybko należy zwiększyć nieco ogień. Po 2 godzina powinna wygotować się połowa bulionu.
Share this Recipe