Wołowina 5 smaków
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Potrawa jest ekskluzywna i wygląda apetycznie. Należy do wyszukanych w moim mniemaniu. Jako dodatek podawać ryż jaśminowy.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
8osób 30minut
Passive Time
4dni
Servings Prep Time
8osób 30minut
Passive Time
4dni
Ingredients
Bejca:
Pozostałe składniki:
  • 4szt. paprykimogą być kolorowe
  • 5szt. cebulipokrojonych w piórka
  • 1puszka ananasapokrojonego w kostkę razem z zalewą
  • 1puszka kiełków fasoli mung(wrzucić na końcu razem z zalewą)
  • 2łyzki ketchupu
  • 2szt. kostki rosołowej wołowej
Instructions
  1. Składniki bejcy mieszamy w kubku.
  2. Wołowinę kroimy w cieniutkie paski i wrzucamy ja do bejcy na całą noc.
  3. Po okresie marynowania; Wołowinę smażymy oddzielnie aż przestanie się pienić, warzywa też oddzielnie aż lekko zmiękną, potem łączymy, dodajemy ketchup i kostki wołowe. Można trochę razem dusić, ale bez przesady jakieś 20-30 minut. Praktycznie nie trzeba niczym już doprawiać. Ewentualnie wg uznania. Sos można zagęścić 2 łyżkami czerwonej , mielonej, słodkiej papryki. Zastępuję zasmażkę. Smacznego.