Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 4 dni |
Servings |
osób
|
Ingredients
- 1 kg wołowiny
- kilka łyżek oleju do smażenia
Bejca:
- 1 łyżka przyprawy 5 smaków
- 3 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka sosu chili
Pozostałe składniki:
- 4 szt. papryki mogą być kolorowe
- 5 szt. cebuli pokrojonych w piórka
- 1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę razem z zalewą
- 1 puszka kiełków fasoli mung (wrzucić na końcu razem z zalewą)
- 2 łyzki ketchupu
- 2 szt. kostki rosołowej wołowej
Ingredients
Bejca:
Pozostałe składniki:
|
|
Instructions
- Składniki bejcy mieszamy w kubku.
- Wołowinę kroimy w cieniutkie paski i wrzucamy ja do bejcy na całą noc.
- Po okresie marynowania; Wołowinę smażymy oddzielnie aż przestanie się pienić, warzywa też oddzielnie aż lekko zmiękną, potem łączymy, dodajemy ketchup i kostki wołowe. Można trochę razem dusić, ale bez przesady jakieś 20-30 minut. Praktycznie nie trzeba niczym już doprawiać. Ewentualnie wg uznania. Sos można zagęścić 2 łyżkami czerwonej , mielonej, słodkiej papryki. Zastępuję zasmażkę. Smacznego.
Share this Recipe