Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Do przygotowania tego dania możemy użyć świeżego szpinaku albo mrożonego szpinaku w całych liściach. Bardzo smaczne, nisko-tłuszczowe danie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Do przygotowania tego dania możemy użyć świeżego szpinaku albo mrożonego szpinaku w całych liściach. Bardzo smaczne, nisko-tłuszczowe danie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 300 g polędwiczki wieprzowej
- 400 g liści szpinaku świeżych lub mrożonych
- 3 szt. cebulki dymki posiekanej
- 3 ząbki czosnku wyciśniętego lub posiekanego
- 1 łyżka sezamu białego uprażonego na suchej patelni
- 3 łyżki oleju do smażenia
Przyprawy:
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki chili mielonego
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Przyprawy:
Dodatek:
|
Instructions
- Szpinak umyć, obciąć końcówki (mrożony rozmrozić).
Share this Recipe