Wieprzowina z woka na ostro
Kolejny nowy przepis, tym razem z wieprzowiną wykonany przez naszego rodzinnego kucharza. To danie wygląda i smakuje wybornie. W zależności o preferencji ostrości możecie regulować ostrość tego dania używając mniej lub więcej pasty Sambal i sosu Sriracha.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Admin KO

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

21.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 30minut
Cook Time
10minut
Servings Prep Time
2osoby 30minut
Cook Time
10minut
Ingredients
Marynata
Sos
Instructions
  1. Na patelni wok prażymy orzeszki ziemne
  2. Wieprzowinę kroimy na cienkie paski w poprzek włókien. Marynujemy w miseczce i odstawiamy na ok. 30 min
  3. Paprykę kroimy w słupki , a cebulę w pióra lub półksiężyce
  4. Grzyby Mun moczymy ok.30 min w gorącej wodzie, aby napęczniały, następnie je odcedzamy
  5. Rozgrzewamy Woka, dodajemy olej i smażymy najpierw mięso. Energicznie potrząsając wokiem i mieszając łopatką.
  6. Dodajemy paprykę i grzyby Mun, następnie wrzucamy cebulę. Wszystko razem mieszamy
  7. Następnie dodajemy wcześniej przygotowany sos i orzeszki ziemne
  8. Całość jeszcze chwile smażymy, przekładamy na talerz, posypujemy płatkami chili i podajemy z ulubionym ryżem. My wybraliśmy jaśminowy