Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 250 g szynki wieprzowej lub łopatki
- 3 szt. cebuli dymki pociętej w 3 cm kawałki (część biała w talarki)
- 1/2 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
- 1/2 szt. papryki zielonej pociętej w paski
- 5 szt. grzybów mun pociętych w paski
- 2 ząbki czosnku posiekanego lub wyciśniętego
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 4 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- szczypta soli
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka świeżego imbiru posiekanego
Sos:
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu chili
Dodatki:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego
- lub kilka porcji makaronu mie
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatki:
|
Instructions
Share this Recipe