Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Jedna z moich ulubionych potraw, powstała kiedyś podczas improwizacji. Najlepiej użyć polędwicę, ale jadłem też z szynką, nawet karkówką 🙂 Na zdjęciach nie ma dymki, bo akurat nie miałem.
Jedna z moich ulubionych potraw, powstała kiedyś podczas improwizacji. Najlepiej użyć polędwicę, ale jadłem też z szynką, nawet karkówką 🙂 Na zdjęciach nie ma dymki, bo akurat nie miałem.
Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 10 minut |
Servings |
osoba
|
Ingredients
- 150 g polędwiczki wieprzowej ewentualnie szynki lub karkówki
- 1 szt. cebuli dymki cebulka i szczypior
- 2 cm. świeżego imbiru posiekanego
- 2 ząbki czosnku posiekanego
- trochę mąka kukurydziana
- 150 g makaronu mie ugotowanego przez 4 minuty
- 1/2 szt. papryki pciętej w słupki
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Marynata:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyzka wódki
Sos:
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżka sosu hoisin
- 1 łyżka sambal oelek
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka miodu
Ingredients
Marynata:
Sos:
|
Instructions
- Mięso pociąć w paski, wymieszać z marynatą i odstawić.
- Wymieszać składniki sosu.
Share this Recipe