Przejdź do treści

Wieprzowina z cebulą i kiełkami fasoli mung / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wieprzowina z cebulą i kiełkami fasoli mung
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Tego dania nauczył mnie znajomy Azjata z którym dzieliłem pokój na studiach. Oryginalnej nazwy niestety nie pamiętam:)
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Prep Time 30 minut
Passive Time 2 godziny
Servings
osoby
Ingredients
Marynata do mięsa:
Prep Time 30 minut
Passive Time 2 godziny
Servings
osoby
Ingredients
Marynata do mięsa:
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Mięso kroimy na cieniutkie plasterki, im będą cieńsze tym lepsze, dodajemy składniki marynaty i odstawiamy do lodówki na 1h lub 2h (polecam odstawić na 2h, wtedy będziemy mieli pewność, że mięso przesiąknie wszystkimi składnikami).
  2. Rozgrzewamy woka, wlewamy 2 łyżki oleju i czekamy aż się solidnie rozgrzeje. Wrzucamy mięso i smażymy około 3-5 min (w zależności od palnika) - mięso gotowe powinno być zarumienione . Mięso odkładamy na talerz.
  3. W czystym woku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i wrzucamy wcześniej pokrojone warzywa: cebule, czosnek, imbir, całość smażymy około 3 min.
  4. Do smażących się warzyw dorzucamy wcześniej usmażone mięso, oraz kiełki fasoli mung. Całość smażymy około minuty.
  5. Następnie wlewamy bulion, gotujemy od 30 sek. do 1 minuty. Na koniec zagęszczamy wszystko skrobią wymieszaną z wodą. Smażymy do czasu aż sos nie zgęstnieje. Gotowe, podajemy z ryżem. Smacznego.
Share this Recipe