Ocena ze starego portalu: 4,33 / 12 ocen
Kolejne tajskie curry, tym razem czerwone curry z wieprzowiny. Czerwona pasta jest nieco mniej ostra od zielonej ale bez łagodzącego smak ryżu i tak się nie obędzie. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.
Kolejne tajskie curry, tym razem czerwone curry z wieprzowiny. Czerwona pasta jest nieco mniej ostra od zielonej ale bez łagodzącego smak ryżu i tak się nie obędzie. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.
Prep Time | 25 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g polędwiczki wieprzowej lub szynki
- 1/2 puszki mleka kokosowego (200ml)
- 5 plastrów ananasa pokrojonych na 8 części
- 2 łyżki pasty curry czerwonej
- 1 łyżka cukru palmowego
- 3 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżeczki trawy cytrynowej w proszku
- kilka listków kolendry świeżej
- 2 łyżki oleju do smażenia
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego lub
- kilka porcji tajskiego ryżu kleistego ugotowanego
Ingredients
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe