Wątróbka drobiowa z imbirem
Wątróbka drobiowa z imbirem to proste i smaczne chińskie danie z wątróbki, gotowe w kilkanaście minut. Potrawę można podawać na gorąco z ryżem jaśminowym ale również na zimno jako przekąskę.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

21.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 15minut
Passive Time
30minut
Servings Prep Time
2osoby 15minut
Passive Time
30minut
Ingredients
Marynata:
Sos:
Do podania:
  • kilkaliści sałatylub
  • garść świeżej rukoli
Dodatek:
Instructions
  1. Wątróbki wypłukać w zimnej wodzie i przekroić na pół. Oczyścić z błon i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Połączyć składniki marynaty i dodać do wątróbek. Wymieszać starannie i odstawić na minimum 30 minut.
  3. Wątróbki wyjąć z marynaty i obtoczyć w mące.
  4. Wrzucać na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
  5. Dolać przygotowaną mieszankę sosu i prużyć na małym ogniu jeszcze jeszcze ok. 4 minut.
  6. Podawać gorącą z dodatkiem rukoli lub sałaty albo na zimno jako przekąskę.