Przejdź do treści

Wątróbka drobiowa z imbirem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wątróbka drobiowa z imbirem
Wątróbka drobiowa z imbirem to proste i smaczne chińskie danie z wątróbki, gotowe w kilkanaście minut. Potrawę można podawać na gorąco z ryżem jaśminowym ale również na zimno jako przekąskę.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 15 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Sos:
Do podania:
  • kilka liści sałaty lub
  • garść świeżej rukoli
Dodatek:
Prep Time 15 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Sos:
Do podania:
  • kilka liści sałaty lub
  • garść świeżej rukoli
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Wątróbki wypłukać w zimnej wodzie i przekroić na pół. Oczyścić z błon i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Połączyć składniki marynaty i dodać do wątróbek. Wymieszać starannie i odstawić na minimum 30 minut.
    Wątróbka drobiowa z imbirem
  3. Wątróbki wyjąć z marynaty i obtoczyć w mące.
  4. Wrzucać na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
  5. Dolać przygotowaną mieszankę sosu i prużyć na małym ogniu jeszcze jeszcze ok. 4 minut.
    Wątróbka drobiowa z imbirem
  6. Podawać gorącą z dodatkiem rukoli lub sałaty albo na zimno jako przekąskę.
    Wątróbka drobiowa z imbirem
Share this Recipe