Przejdź do treści

Tajski smażony ryż z omletem tamago

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Tajski smażony ryż z omletem tamago
Tajski smażony ryż z omletem tamago to doprawiony po tajsku smażony ryż z japońskim elementem - omletem tamago. Do wykonania tego dania możemy użyć ryżu, który został nam po imprezie albo dużym obiedzie, jeżeli trochę wysechł to bardzo dobrze, ponieważ do smażenia najlepszy jest przeschnięty ryż.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 40 minut
Servings
osoby
Ingredients
Na omlet tamago (składniki wymieszać):
Do przybrania:
  • garść świeżej kolendry
  • kawałek papryki czerwonej pokrojonej w plasterki
Prep Time 40 minut
Servings
osoby
Ingredients
Na omlet tamago (składniki wymieszać):
Do przybrania:
  • garść świeżej kolendry
  • kawałek papryki czerwonej pokrojonej w plasterki
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Rozgrzać olej i wlać masę jajeczną na patelnię pokrywając ją cienką warstwą.
  2. Kiedy się lekko zetnie, zdjąć na deskę i zwinąć w rulon. Odstawić do ostygnięcia a następnie pokroić w 1 cm kawałki.
    Tajski smażony ryż z omletem tamago
  3. Na pozostałym na patelni oleju smażyć krótko cebulę z czosnkiem i pastą curry.
  4. Dodać groszek, koncentrat pomidorowy, sos rybny i ugotowany ryż.
    Tajski smażony ryż z omletem tamago
  5. Wymieszać wszystko i wsypać dymkę.
    Tajski smażony ryż z omletem tamago
  6. Podawać potrawę gorącą z pokrojonym omletem tamago, przybraną papryką i listkami kolendry.
    Tajski smażony ryż z omletem tamago
Share this Recipe