Ocena ze starego portalu: 5.00 / 4 oceny
Oryginalne, bardzo smaczne szaszłyki z ryby, sera i ogórka. Danie typu fusion wykonane na bazie europejskiego przepisu przerobionego / doprawionego w stylu chińskim. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Oryginalne, bardzo smaczne szaszłyki z ryby, sera i ogórka. Danie typu fusion wykonane na bazie europejskiego przepisu przerobionego / doprawionego w stylu chińskim. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 45 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
szaszłyków
|
Ingredients
- 500 g filetu rybnego najlepiej w kostce
- 400 g sera żółtego
- 1 szt. zielonego ogórka dużego
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Marynata:
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka soku z cytryny
Ciasto:
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki kopiaste mąka kukurydziana
- 1 szt. jajka
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki wina ryżowego
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- trochę wody
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Marynata:
Ciasto:
Dodatek:
|
Instructions
- Wymieszać składniki na ciasto, dodać tyle wody, żeby ciasto było płynne, ale bardzo gęste.
Share this Recipe