Spaghetti z krabem, cytryną i chili / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Włoskie danie z krabem z lekką orientalną nutą. Najlepiej smakuje ze świeżym mięsem z kraba (tylko gdzie to kupić?), w naszym sklepie znajdziecie rozdrobnione mięso kraba w puszce.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

24.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 20minut
Servings Prep Time
2osoby 20minut
Ingredients
  • 250g makaronu spagetti
  • trochę oliwydo smażenia
  • 1puszka mięsa krabaz puszki lub świeżego
  • 1łyżeczka płatków chili
  • 1 szt. cytryny(tylko otarta skórka)
  • garść natki pietruszki
  • garść świeżej mięty
  • szczypta solido smaku
  • szczypta pieprzudo smaku
  • trochę soku z cytrynydo skropienia
Instructions
  1. Ugotować i odcedzić spaghetti. W momencie, kiedy jest już będzie odcedzone, zabrać się za sos.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzucić płatki chili, skórkę z cytryny posiekaną natkę i miętę oraz rozdrobnione mięso kraba, wymieszać.
  3. Przełożyć wszystko na makaron, pokropić sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać. Smacznego!!!